Så gör du godaste kräftlagen med öl och dill
Av: Malin Perlheden
Sväng ihop en smarrig lag som funkar till både egenkokta kräftor och köpta. Öl och dill ger klassiskt härlig smak!
Gör egen lag till dina kräftor.
Kräftor i gott spad
till 1 kg kräftor
Tid: 10 minuter + tid att tina och dra i lagen
Kokning (om du inte köper färdigkokta kräftor)
1 kg kräftor
4–5 liter vatten
ev 2 tsk salt
Kräftlag
4 liter vatten
1 mörk öl, t ex Porter, 33 cl
1 ½ dl salt
4 sockerbitar
1 näve dillfrö
rikligt med krondill
Garnering
4–5 dillkronor
Gör så här
1. Kräftlag: Blanda alla ingredienser i en stor kastrull. Koka upp och se till att socker och salt löser upp sig ordentligt. Kyl ner, gärna till nästa dag.
2. Kräftor: Koka upp vattnet. Lägg i kräftorna levande och koka dem cirka 8 minuter.
3. Lägg direkt efter kokningen i kräftorna i den kalla kräftlagen. Var noga med att lagen täcker. Sätt på lock och låt stå svalt att dra minst ett dygn, gärna längre.
4. Servering: Ta upp kräftorna och lägg dem i en skål eller på ett fat. Garnera med dillkronorna.
Fler kluringar från Tankesport