• Fri frakt: 1 - 3 dagars leverans
  • Handla tryggt med Klarna
  • Komplett sortiment

Rättelser

Ibland – men inte ofta – har tryckfelsnisse varit framme. Här hittar du rättelser om något blivit fel i någon av våra tidningar.


Mästarkryss 1/2022

Nere till vänster i ”Åsas rosa” (sidan 6) har halva nyckeln fallit bort. Fyra rader in, sex rader upp står det nu för lodrätt svar ”Mindre”. Den korrekta nyckeln är ”Mindre  mysig”.

Nybörjarkryss 2/2022   

I kryss nr 4 (Reser i kupé) har det blivit tokigt i en av bildreferenserna till ”Reser i kupé”. Det borde ha stått 3 E-I i stället för 2 D-I. I samma kryss har det dessutom dykt upp två extra grå tävlingsrutor. Bokstäverna 5 och 6 borde inte ha varit med, men vi godkänner tävlingssvar både med och utan de extra bokstäverna.

Lycko-Kryss 1/2022   

Sidan 10 Till nyckeln ”Sätts i Lund”, som ligger till höger om de gula bildordet, saknas nyckeln till det horisontella ordet. Nyckeln ska vara: ”För dess skull gör vi något extra”.

I samma kryss längst ner till vänster i nyckeln ”Mjuk” saknas en nyckel till det horisontella ordet. Nyckeln ska vara ”Agera".

Vi ber så mycket om ursäkt för att samma typ av fel dykt upp två gånger i samma kryss.

Krysset 1/2022   

Sidan 23 - tävling 15, I Stora korsordet har dessvärre de blåa rutorna fallit bort. Vi beklagar så klart detta och tävlingen utgår därför vad gäller tävlingsord. Däremot går det självklart fortfarande att tävla med hela inslaget, se information på sidan 2 i tidningen.
I samma inslag har det även smugit sig in ett stavfel i nyckeln till vågrätt 47. Den korrekta nyckeln är: "Är lygens".

Sidan 28 - tävling 19, En triss med tema - har en nyckel blivit fel. I den femte kolumnen från vänster står det ”AKTIONEN” till ett lodrätt ord på sex bokstäver. Den nyckeln ska istället vara ”Den går i cirklar”. Vi beklagar felet.

Lätta Kryss 1/2022   

I kryss nr 7 (Trampat) har det letat sig in två extra grå tävlingsrutor som inte borde ha varit med för att få ett riktigt ord. De två rutorna är de som ingår i två av bildorden. Vi godkänner tävlingsorden både med och utan de två extra grårutorna.

I kryss nr 27 (Pusselkross) saknas en grå tävlingsruta för att få ihop ett riktigt ord. Bokstaven "L" skulle ha varit med som bokstav tre i ordet, och vi godkänner tävlingssvar både med och utan bokstaven.

Det bästa från Tankesport 1/2021   

Sidan 101 - Några frågor kom inte med i inslaget. Här hittar du en korrekt sida.
Sidan 102 - Tyvärr har de blå tävlingsrutorna fallit bort och inslaget går inte att tävla på. Vi beklagar misstaget.

Kids 6/2021   

Tyvärr har ett ord i ordlistan på sid 21 kastat om bokstäverna. OSLO ska vara SOLO. Vi ber om ursäkt för felet.


Bra Korsord 1/2021
   

"Nyfiken på" (sid 13-14) har det blivit ett stavfel i tävlingsordet. Vi godkänner båda svaren: både den rättstavade varianten och den som det blir om man använder alla grårutorna. Vi beklagar felet.

I Peters kluriga på sidan 38 har en av de grå rutorna för lösningsordet av oklar anledning flyttat på sig. Den första grårutan ligger en rad för högt, vilket gör att lösningsordet nu är obegripligt. Flyttar man ner den första rutan en rad blir det ett riktigt ord hämtat från fågelriket. Vi ger naturligtvis rätt för båda svaren.

Kryssa Mera Svår 6/2021   

På sidan 89 i inslag nr 78 Storvinsten har en nyckel råkat bli dubbel. Det är ”TIO SYMFONIERS GUSTAV” som står med två gånger. Den övre av de två avser ett lodrätt ord på fyra bokstäver, och denna nyckel ska istället lyda ”MÅL I DET LÅNGA LOPPET”. Vi beklagar att det har blivit fel.

Krypto för alla 6/2021               

Tyvärr har tävlingsorden i några av kryssen i Krypto för alla nr 6 fallit bort. Det handlar om kryss nr 1, 2, 3 & nr 6. Använd orden i de gula rutorna som tävlingsord i dessa kryss. Vi ber om ursäkt för detta.

Lätta Kryss 14/2021               

I kryss nr 7 (Julbak) har det letat sig in två extra grå tävlingsrutor som inte borde ha varit med för att få ett riktigt ord. De två rutorna är de som ingår i två av bildorden. Vi godkänner tävlingsorden både med och utan de två extra grårutorna.

Kryssa Mera Medium 6/2021               

Sidan 10 Tyvärr har vi publicerat lösningen till krysset. Väldigt slarvigt av oss, så vi ber verkligen om ursäkt.

Det bästa från Lätta Kryss 4/2021

På sidan 9 (Full blom) saknas ett hjälpord för att komma igång. Det borde ha varit ÖDEBY längst upp i krysset med siffror från 1 till 5, alltså Ö=1, D=2 osv.

Lätt och lagom 12/2021

På sidan 29 (Filmklassikern) har det dessvärre publicerats fel text till krysset. Till bildorden söker vi utöver filmtiteln denna skådespelare som fick en Oscar tillsammans med Matt Damon för manuset, regissören till filmen samt den skola som filmen delvis utspelar sig på.


Mästarkryss 6/2021

I “Jerrys tankenötter” på sidan 21 saknas olyckligtvis en nyckel. “Fågel” ska det stå i den tomma rutan bredvid pilen mellan tredje och fjärde bildordet.

Krysset 12/2021               

I vinnarlistan på sidan 31 för vinnarna från Krysset 8/2021 har det tyvärr blivit fel i beloppet på lottvinsterna. Det är lottpaket för 100 kr som gäller, precis som det står på sidan 2 i tidningen. Vi beklagar felskrivningen, men gratulerar så klart alla vinnare ändå.

Lycko-Kryss 9/2021               

Tyvärr har det blivit fel lösningar i tidningen. Lösningarna för nr 5 kommer att presenteras i nr 1 2201. Vi beklagar misstaget.


Buslätta Korsord 12/2021

Dessvärre tycks lösningarna till dubbelkrysset på sidan 14-15 i Buslätta 9/2021 inte kommit längst bak på lösningssidorna som de ska. Vi ber om ursäkt för detta, här finns de.

Lycko-Kryss 8/2021

Sidan 25 I vänsterkanten på krysset har nyckeln ”Ersättarna” blivit fel. Det ska vara ”Kallas också Killen”. Vi beklagar misstaget.

 

Tävla & Vinn 11/2021

I inslaget Här är mitt liv, sidorna 4-5, har ett fel smugit sig in i bildfråga 2. Frågan ska lyda: Men i vilket landskap är hon själv uppvuxen? (Och inget annat.) Vi ber om ursäkt!

 

Mästarkryss 5/2021

I Elitkrysset sidan 19 i MKR 2105 har det blivit fel på en pil. Höger nederkant är nyckeln “Ratas”. Svarsordet börjar i rutan där den tjocka pilen nu är. Pilen skulle legat i rutan ovanför istället och peka ner på bildordet därifrån. Vi beklagar felet.

 

Lycko-Kryss 7/2021

Sidan 24 Einstein: Ordet som hör till nr 3 har blivit fel, svaret på ordet ger begynnelsebokstaven G men den ska vara L. Därmed blir meningen som ska lösas ut korrekt. Vi beklagar misstaget.

 

Krysset 10/2021

Sidan 11 Citatet – Här har dessvärre siffrorna 63 och 68 blandats ihop. För att själva citatet ska bli korrekt behöver siffrorna 63 och 68 byta plats mellan fråga E och F i den nedre delen, och i den övre delen ska det alltså stå 63 E och 68 F på den näst nedersta raden. För att lättare se var det har blivit fel och vad som ska vara korrekt så kan du ta en titt i pdf:en som du hittar HÄR.

Sidan 19 Glada galleriet – Till nyckeln “snedda” finns det två alternativa lösningar, och vi godkänner så klart båda dessa! Vill du snabbt se var i krysset nyckeln ligger så kan du kolla HÄR.

 

Lycko-Kryss 6/2021

Sidan 5 – Översta raden, kolumn 7 från högre. Nyckeln ”Avhålla sig från vin? Nä, men hälla av” pekar felaktigt mot ett trebokstavsord. Pilen ska istället peka till höger mot ett niobokstavsord. Vi ber om ursäkt för att det har blivit fel.

 

Det bästa från Lätta Kryss 3/2021

På sidan 17 har det blivit fel bild samt hjälpord saknas. Det översta ordet med bokstäver från 1 till 6 skulle ha varit KOPIAN, och här kan du se och ladda ner rätt version av kryptot. 

 

Höstens Stora Kryss 3/2021

På sidan 111 saknas det flera rutor i nederdelen av krysset. Vi ber om ursäkt för att det blivit fel.

 

Bra Korsord 10/2021

I Dubbelt upp (sidan 37) har nyckelrutan längst till vänster i tredje raden försvunnit. Där skulle stått LAGER.
 

Krysset 9/2021

I Kändiskrysset på sidan 3 har ett stavfel smugit sig in i en av nycklarna. I vänstra kanten, strax nedanför mitten av krysset, ska det stå “Kam som inte reder ut” istället för “Kan som inte reder ut”.

 

Mästarkryss 4/2021

Profilen (nr 10, sid 14-15)

Av olika skäl saknas flera pilar i Profilen i Mästarkryss 4.

  • Det gula bildordet till vänster under bilden, vars närmsta nyckelruta är ”Kan ha hus i Spanien”. Där saknas en pil från rutan under andra bokstaven i bildordet. Rätt nyckel är alltså ”Ägnade X mycket arbete åt”.
  • Samma problem är det med det gula bildordet på sidan 15, till höger om bilden. Där är det nyckelrutan under andra och tredje ordet som skulle haft en pil till bildordet. Den korrekta nyckeln är ”Det som gjort X mest älskat och känt”.
  • Den översta nyckelrutan precis till höger om bilden (”Det sista X var”) saknar en pil uppåt och åt höger.
  • Första kolumnen på höger sida, sjätte raden (”Norsk seger”). Där saknas en pil som visar att ordet fortsätter till höger.
  • Höger sida, fjärde raden nerifrån, kolumn 4, nyckeln ”Hör till Telemark”. Pil som visar att ordet fortsätter nedåt saknas.
  • Höger sida, tredje raden nerifrån, kolumn 4, nyckeln ”Smålandssjö”. Pil som visar att ordet fortsätter nedåt saknas.

Giganten (nr 6, sid 8-9)

På grund av ett tekniskt fel blev bilden nere till vänster en kolumn för kort. Där kom istället kryssrutor in. De fyller ingen funktion och ska inte innehålla några bokstäver.

 

Sökord 5/2021

Sid 27.- Det saknas ett T i ordet kaskelot i ordlistan. Vi beklagar att det har blivit fel.

 

Kryssa Mera Lätt 3/2021

Sid – 91 Här har det dessvärre blivit fel med kryptosiffrorna och därmed måste tävlingen utgå. Vi beklagar vårt misstag.

 

Kryssraketen 4/2021

Sid 3 – Tyvärr har det blivit fel med kryptosiffrorna i krysset. Vi beklagar vårt misstag.

 

Kryssa Mera Medel 3/2021

Sid 44 – Ordet på fjärde raden uppifrån och en ruta in ska vara TATEN och inte NATEN. Vi beklagar felet.

 

Sveriges Stora Semesterkryss 5/2021

Sid 14-15 – Tyvärr har det blivit fel i krysset/kryptot med rubriken ”Sommarnöjen”. Det ord du får fram i kryssets gröna rutor (skolk) fungerar inte i kryptot. Det ord som ska användas i de gröna rutorna i kryptot är istället LEDIG. Vi beklagar och tittar på varför det blivit så här.

 

Knep & Knåp 9/2021

Sid 4-5 – Tyvärr har bildtexten till Jennifer Lawrence blivit fel. Vi söker filmserien som hon slog igenom med.

Vi ber om ursäkt för felet.

 

Kändiskryss 3/2021

I kryptot Stjärnskottet (nr 4) har siffrorna dessvärre fallit bort. Här kan du ladda ner rätt version med siffror.

Korsord nr 19 saknar grårutor för tävlingsord. Där fungerar i stället bildordet som tävlingsord.

 

Tävla & Vinn 7/2021

I Geniknölen på sidan 12 har ett av orden du behöver omvandla till ett anagram råkat bli felstavat. Ordet VILAT på tredje raden längt till vänster i rutmönstret ska egentligen vara VILAN. Vi ber om ursäkt för att det har blivit fel.

 

Lätta Kryss 8/2021

I Roliga kryptot (nr 9) saknas ett hjälpord för att komma igång. Där skulle det ha varit ordet ASFALT längst uppe till vänster med siffrorna A=1, S=2, F=3, L=4, T=5.

 

Krypto för alla 3/2021

I korsord nr 9 saknas det ett tävlingsord. Det gula bildordet fungerar som tävlingsord i stället.

 

Kors & Tvärs Extra 5/2021 

I deckarförfattarkrysset på sid 4-5 har det dessvärre smugit sig in ett faktafel. Kriminalkommissarien på fråga 1 handlar naturligtvis om Joona Linna och ingen annan. Vi ber om ursäkt för detta.

 

Det bästa från Lätta Kryss 2/2021

I bildkrosset I havet (nr 19) på sidan 20 har det publicerats fel kryss. Här hittar du rätt kryss att ladda ner.
Rätt ord med tillhörande bildord för det publicerade krysset är följande:

2. DI EK NY NÅ TE ÅL
3. AGN ALV AND APA ARA ARG AVI BAL DOV EBB EGG EKA EKO ESS FIK FRI GAP HÅV IDE JAK LOJ LUR LUS LYA LÅS NIA OBS ONT RAS REA ROS RÅA SEJ TAR UDD ÄRR ÖSA
4. ADEL AKNE ALLT AREA AROM DALA ELNA ELSA ENAD ESSE ETSA FJÄR FLEN FRED GRYT KASS MARA REDA SMAL SURR TAFT TVÅL YLLE
5. ADOLF ALLAN ANADE ARKEN AVSLÅ DUMMA DVALA ENTRE FABEL FLÖTE GULLA GÄDDA GÖRAN IDEAL INGET KANYL LIERA NORGE OREDA RIVNA RULAD SALSA SANNA SMART SÄMRE ÅKBAR
6. ANGÖRA BILIST ERLING KLAFSA LEVERN ORAKAD REGELN REMISS
7. ABBORRE AGERADE ALLTNOG ALTFIOL BARDISK BÄRANDE DANSHAK DILLSÅS ELKABEL ESKADER FISKARE INTRÄDE NORDISK REFUGEN RENBETE RENODLA RÄDISAN TOFSMES VARVTAL ÄLVKANT ÖDLELIK
8. AKUTVÅRD ALARMERA DESIGNAD RENRAKAD ÅLDRADES
10. AVTALSPART

Fel lösning till kryss nr 72 (Bak och fram) har publicerats bland lösningarna. Här hittar du rätt lösning.

 

Bra Korsord 7/2021

I krysset Bekanta (sidan 21) har ett förargligt fel insmugit sig. K 6-8 ”Lägga dragtyg på” borde lösningsordet bli OKA, men ska bli ÖKA för att fungera i flätningen. Vi beklagar felet.

 

Kryssa Mera Lätt 3/2021

Sidan 6 – Det har blivit fel tävlingsord så tävlingen måste tyvärr utgå. Vi ber om ursäkt för misstaget.

 

Kryssa Mera Medium 3/2021

På sidan 53 har dessvärre tävlingsordet blivit fel, och tävlingen utgår därmed. Vi ber om ursäkt för vårt misstag.

 

Krysset 6/2021

I kändiskrysset på sidan 3 har ett litet faktafel smugit sig in i den andra nyckeln på första raden. Sedan 2013 är ön vi frågar efter Sveriges sjätte största ö, så nyckeln borde istället lyda “Sveriges sjätte största ö”. Vi beklagar detta!

 

Mästarkryss 3/2021

Ahls kvistiga (nr 7)
Dessvärre har fel S-politikers efternamn kommit med i krysset Det är Ulvskogs och inte Wallströms förnamn vi söker.

 

Sveriges Stora Familjekryss 2/2021

Sidan 19 – Det har dessvärre smugit sig in ett fel i de gula rutorna. Det saknas helt enkelt ett N i det övre ordet. Vi beklagar att det har blivit galet!

 

Krysset 5/2021

I inslaget “Det hände i maj” på sid 12-13 har ett fel smugit sig in i nyckeln “Forssell på stol 5”. Ledamoten vi söker satt på stol 4. Vi beklagar att det blivit fel!

 

Lätta Kryss 6/2021

I Pusselkross (nr 26) saknas den första grårutan (som ska bli ett Ä) i ordet. Vi godkänner tävlingssvar både med och utan E.

 

Lätt och lagom 4/2021

I Missljud (nr 5) har det blivit fel i nyckeln Mustafas bror. Det ska naturligtvis vara Mufasas bror.

I Utmaningen (sidan 9) har det blivit fel i ett av svarsalternativen. I stället för Edvard Grieg ska det vara Edvard Munch.

 

Krysset Special 1/2021

På sidan 17 i krysset “Först med det senaste” har ett fel smugit in i en nyckel. Det är nyckeln “Är borgenär” som ska vara “Är borgensman”. För att lättare lokalisera nyckeln kan du titta HÄR. Vi beklagar att det har blivit fel.

 

Kändiskryss 1/2021

Sidan 26 – Startordet har fallit bort. FANTASI – F=25, A=7, N=6, T=22, A=7, S=5, I=18.

Sidan 31 – Tävlingsrutorna har fallit bort, använd namnet på bilden till höger som tävlingsord.

Sidorna 44-45 – Tävlingsrutorna har fallit bort, använd de gula rutorna som tävlingsrutor.

Vi ber om ursäkt för felen.

 

Kryssa Mera Lätt 2/2021

Sidan 33. De blå tävlingsrutorna saknas i krysset. Därmed utgår tävlingen. Vi beklagar vårt misstag.

 

Sveriges Stora 2/2021

Sidan 11 – Dessvärre har det smugit in ett fel på sidan 11 i Sveriges stora nr 2/2021. De blå rutorna har hamnat galet i Citatet och det tävlingsinslaget får dessvärre utgå. Vi beklagar att det har blivit fel.
 

Krysset Special 1/2021

På sidan 25 har en svart startruta trillat bort ur Bit för bit. Vi ber om ursäkt för det! För den som behöver starthjälpen så hittas en pdf med den svarta rutan utsatt HÄR.

 

Lätta Kryss 3/2021

I Pusselkross (nr 26) saknas det en gråruta (som ska bli ett E). Vi godkänner tävlingssvar både med och utan E.

 

Kryssa Mera Svår 2/2021

Bit för bit, sidorna 7, 16, 23 och 32. Av misstag står det i instruktionen att det ska vara en svart ruta utritad och det är det ju inte. Vi beklagar att det blivit fel.

 

Bra Korsord 4/2021

I Miljonstäder (kryss 17, sidan 18) saknas det grå tävlingsrutor. Bildordet till bilden längst ner till höger fungerar som tävlingsord för krysset.

 

Det bästa från Lätta Kryss 1/2021

I bildkrosset Dansant (nr 19) på sidan 20 har det publicerats fel ord under krysset. Följande ord hör till bildkrosset:

2. AN BB BE BO BY EL HA IS JA KO LE LO NI NU PR PS RO SE TU TÅ UT VA VE ÅK ÄN ÖM
3. ALM ANA AND ARV ATT BLÅ DOV ENS ETT GOL HAT KAN KIT NYS OSA OVE PER PIR RAD RAS SNO SYN TES VAG VAL VIA ÅRE ÄGG ÄRA ÄTA ÖRE
4. ASKA AXEL BAST ENAS FIMP GNOL KASK KVAL LIEN LUST LÖNA NARR NOLL OLAG ORKA OVÄN RAPP RODD RÄKA SAXA SKRI TAFS TAXI UVAR
5. ANLAG ARKIV ASTMA AVIGA ENSAK FRUKT GARBO HYLSA KORUS MOSES NÄVER RÄNNA YSTAS ÄLVOR
6. ETSADE KADETT KANSKE KROMEN LERFAT LÖSHÅR NÄRAPÅ SLUTEN URARTA VOLANG
7. FÖRAKTA FÖREMÅL FÖRSURA LEDSAGA MATFETT RIKSSAL ROBOTAR SATSDEL SKURKNÄ TJATTER TRALLEN TÄLTTAK VANVETT
8. ELMASKIN KRAFTTAG NEDSTÄMD UGNSTEKA UTFÖRSEL UTSLITEN ÅTERRESA
9. RESPLANER SKANDALER TVÄRBRANT ÖVERHERRE
11. VARMHJÄRTAD

 

Tävla & Vinn 3/2021

Tyvärr har ett litet fel smugit sig in i inslaget Geniknölen på sidan 12. Den sista bokstaven i den kända sommarpsalmen ska vara ett S (inte ett N som den korrekta lösningen i nuläget ger). Vi beklagar misstaget!

 

Buslätta 1-4/2021

Tyvärr har fel Tectonics-lösningar till sidorna 8 kommit in i tidningarna, vi beklagar detta. Här är de rätta nr 1nr 2nr 3 och nr 4.

 

Kryssa Mera Medium 1/2021

Sid 14 – Fotona har hamnat fel, de ska byta plats med varandra. Vi beklagar vårt misstag.

 

Bra Korsord 2/2021

I Författaren (kryss 26, sidan 29) har det blivit onödigt svårt. Nyckeln FRANSK ARTIKEL borde ha bytts ut till BESTÄMMER TID.

 

Kors & Tvärs Extra 1/2021

I sökordet om Stina Nilsson på sidan 3 har några ord fallit bort ut ordlistan och har därför plockat bort tävling nr 1 ur tidningen. Vi beklagar detta.

 

Lätta Kryss 2/2021

I KA/LL-snoken (nr 4) saknas det en gråruta (som ska bli ett L).

I Pusselkross (nr 26) har en av grårutorna, det andra i ordet, fallit bort. Den bokstaven ska vara ett U.

Krysset Varsågoda (nr 11) var dessvärre med i ett av numren redan 2020. Därför bjuder vi på ett extrakryss här som du kan öppna och skriva ut genom att klicka på den här länken.

Här hittar du lösningen.

 

Krysset Favoriter 1/2021

Sidan 3 – Lösningen till nyckeln ”De fattar odontologen” har tappat bokstaven D. Skriv in TANVALEN,så kan du lösa krysset och också tävla med det.

Sidan 16-17 – Tyvärr har det blivit fel i tävlingsordet, varför tävlingen utgår. Vi beklagar att det har blivit fel.

 

Mästarkryss 1/2021

Profilen (nr 10)
Det saknas ett par nycklar under pilarna i krysset. Till OIL skulle nyckeln MED LUNDIN funnits, till TELL skulle nyckeln ÄPPELKOPPLAS funnits och till ROLF skulle nyckeln ERNST funnits. Dessutom saknas nyckeln LAGRAS till GREVE och en stoppnyckel mellan GREVE och TUB. Där skulle nyckeln RÖR ha funnits.

 

Krysset 1/2021

I Kunskapskedjan på sid 21 finns två möjliga lösningar till nyckeln “Är inte knapp” (översta raden i krysset). Vi godkänner båda svaren.

 

Sveriges Stora Vinterkryss 1/2021

Sidan 13 – Tyvärr har de blå tävlingsrutorna fallit bort. Det betyder att det tävlingsinslaget utgår. Vi beklagar felet.

 

Nybörjarkryss 1/2021

I krysset Vet du vad sid 30, kryss nr 31:
Tävlingsordet ORTAT kommer att godkännas som tävlingssvar